Skip to main content

Om
Henrik Winthereik

“Hej mit navn er Henrik
Jeg er sanger og sangskriver.”

Det er min holdning at:
Musik er liv, leg og glæde og går lige i hjertet på en måde vi ikke kan læse og forstå os til – lidt lige som Arne siger i “Terkel i Knibe”:

“Musik skal ikke læses, analyseres og forstås. Det skal føles ses, høres, smages og danses.”

Min mission
Og det er min mission. At give folk de musikalske oplevelser, de ønsker sig – og lidt til. Til fester, fællessang, et øjeblik i kirken eller receptionen. Når jeg foreviger fællesskaber og øjeblikke i nye sange til jer. Og ikke mindst som PopFar med missionen om at punktere hamsterhjulet og få mandag morgen øverst på vores bucketlist. Tænk at glæde sig til at stå op en morgen i regn og slud, nyde havregrøden, have en fed dag på arbejde, spise en knorr-lasagne, flade ud, bare være – og elske det. Det er min drøm, for mig selv – og at vi alle kan sætte pris på hverdagen, det er trods alt 5 ud 7 dage om ugen.

Med støtte fra Region Nordjylland har jeg skabt projektet “Musikken binder Nordjylland sammen”, hvor vi laver en fyraftenskoncert med folkekøkken for hele familien og samfundet i bl.a. Halkær. 

Til februar får de et lækkert måltid sammen i lokalsamfundet med koncert til dessert. De fortæller om deres værdier og glæden ved fællesskabet i lokalsamfundet – og til sommer får de endnu en koncert med deres helt egen sang.  

Uddannet sanger
Jeg er uddannet sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg, kandidat juni 2024. Reumert-vinder med “Sommer i Tyrol” på Nørrebros Teater. Afvikler netop nu projektet “Musikken binder Nordjylland sammen” med støtte fra Region Nordjylland. Jeg har tidligere skabt projektet “Musikken binder os sammen” for Region Nord & Kulturkanten, hvor jeg skrev sange med mennesker med hjerneskade. Jeg har spillet mere end 2500 jobs fra Rønne til Ringkøbing på så forskellige steder som Det Kongelige Teater og Bentes stue i Nibe. 

Hvor skal jeg spille for dig næste gang?

Alle skulle møde Henrik! Jeg giver Henrik alle de stjerner der kan gives, fordi han på underholdende og charmerende vis gav mine gæster en dejlig oplevelse. Dejlig sang. Dejligt spil og gode historier.

BenteNibe

Hurra hvor er det bare nogle skønne ørehængere. Lækkert produceret og du synger så dejligt

Annette BjergfeldtSangskriver på "Josephine" (Teitur)

Jeg er tosset med din EP, og hele den Calby/ Mark Ronson/ Motown-agtige sound du har fået på, ligesom flere af sangene leverer nogle stærk hooks. Som mastering engineer var det fedt at arbejde med.

Jesper SidelmannMaster på "Solhverv"